ΡΟΛΟ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΕΛΙΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2 φακελ. ξηρής μαγιάς
1 κ. σούπας ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό
350 γρ. κίτρινο αλεύρι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο περισσότερο χρειαστεί
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο περίπου (αρχικά 4 κουταλιές μέσα στη ζύμη και το υπόλοιπο στα χέρια μας)
2-3 κουταλιές σούπας ελιές καλαμών σε φετάκια ή ροδέλες
1/2 φλ.τσ. τριμμένο gooda, edam ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
λίγο σουσάμι για την επικάλυψη
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό λάχανο
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 μέτρια καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
2 πράσινες μακριές πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
500 γρ. λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης (ή για hot dog) κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κύβος λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικός)
6-8 μπαχάρια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΟΥΡΣΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για βάζο ενός κιλού:
Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο και να μένουν 2-3 εκ. κενός χώρος στο επάνω μέρος
2 κούπες νερό
1/2 κούπα λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1+1 κ.σ. χοντρό αλάτι
2 με 3 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
4 με 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Λίγο ελαιόλαδο για το βάζο
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 χταπόδι γύρω στο κιλό, καλά χτυπημένο ή κατεψυγμένο
80 ml ξύδι ( κατά προτίμηση balsamico )
160 ml νερό
λίγο ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
250 γρ. ψίχα από βρασμένα κάστανα (περίπου 1/2 κιλό ωμά κάστανα)
125 ml νερό
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο