Μ
23
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάιος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

Από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά οι φρέσκιες φράουλες της χρονιάς.

Δεν πρέπει να βιαστούμε στην αγορά τους γιατί στο πρώτο διάστημα δεν θα είναι και τόσο ώριμες, επομένως όχι τόσο γλυκιές όσο χρειάζεται. Θα είναι όμως αρκετά τσουχτερή η τιμή τους.....

Ανάλογα λοιπόν με τη χρήση διαλέγουμε και το χρόνο αγοράς:

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
21
2012

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ανά 8 μερίδες)

1 συκωταριά από κατσίκι
1 κεφαλάκι από κατσίκι
1/2 κιλό έντερα από κατσίκι
ο χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 φλ. τσ. λάδι
3 ματσάκια από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμος ή άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ. σούπας ρύζι γλασσέ ή 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


2 αβγά
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
λίγος ζωμός από την κατσαρόλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
Φ
19
2021

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

500 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού

ο χυμός μισού λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΛΠΑΣΤΙΚΗΣ

1 ζαχαρούχο γάλα
νερό (1 κουτι του ζαχαρούχου )
γάλα κρύο (1 κουτι του ζαχαρούχου )
250 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας
ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί


Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC

 

Μ
24
2018

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8-9 ατομικά μπολάκια)

 

800 ml ( 4 φλ. τσ. ) κρύο γάλα

1+ 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

3 βανίλιες

3 κ. σούπας βούτυρο

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ο
18
2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΑΒΙΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό διάφορα βραχόψαρα (σκορπιοί, πέρκες, λάπαινες κλπ.) ή κοκκινόψαρο
2 κύβοι ζωμού λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε μικρά και λεπτά φετάκια)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (ή περισσότερες μικρές πατατούλες ολόκληρες)
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)    
λίγη ρίζα σέλινου κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά, χωριστά ασπράδια και κρόκοι  
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 13
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο