ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (ΤΑΧΙΝΟΚΟΥΛΟΥΡΑ - ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα
αλεύρι όσο χρειαστεί η ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. ταχίνι
2/3 φλ. τσ. μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
Γίνονται 45 περίπου τεμάχια
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα)
ο χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 2 βανίλιες
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κ. γλ. ξυνό
6-8 γαρύφαλλα (προαιρετικό)
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ (ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 κιλό φύλλα κρούστας (όχι βηρυτού, το πιο χοντρό)
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι αγελαδινό (όχι στραγγιστό)
5 μέτρια αβγά
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο, για το ταψί και τα φύλλα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 κεσεδάκια νερό
1 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
4 κ. σούπας κονιάκ
Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΣΟΥΡΕΣ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι (1 πακέτο)
450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία)
κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού)
ζάχαρη όση θέλουμε (περίπου 500-600 γρ.)
300 γρ. σταφίδα ξανθιά
300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα για το σερβίρισμα
κανέλα για το σερβίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 λίτρο βότκα, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
700 γρ. ζάχαρη
οι σπόροι από 3 μεγάλα ρόδια (πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)
1 μικρό ξύλο κανέλας
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο