ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
φέτες από παριζάκι, πάχους 0,5 εκ. κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα
1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλλειψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΑΥΤΕΡΗ της Σοφίας
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
200 γρ. τυρί φέτα
1 μικρό ξερό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
ρίγανη
καυτερό μπούκοβο
λίγο καλό ελαιόλαδο
ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
50 γρ. νωπή μαγιά (2 πακετάκια)
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 ποτήρια του κρασιού (325 ml) χλιαρό νερό
350 γρ. καλαμποκάλευρο
350 + 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
7 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κ. σούπας ελιές Καλαμών σε ροδέλες
λίγη ρίγανη ή βασιλικός (προαιρετικά)
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
2 αβγά
1/2 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1/2 κ. σούπας κοφτή σόδα φαγητού
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
λίγο αλάτι και πιπέρι
ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 κιλά κίτρινο γλυκό κολοκύθι
3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 κ. γλ. κανέλα
2 ποτήρια νερό, ίσως και λίγο περισσότερο
6 κ. σούπας κονιάκ
Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο