Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
16
2012

ΛΑΓΑΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

Αποτελεί το κατεξοχήν φημισμένο αρτοσκεύασμα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (ΚΟΥΛΟΥΜΑ) στη χώρα μας. Η παρασκευή της δίνει τόση μοσχοβολιά στο σπίτι, που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας και όχι να την προμηθευτούμε έτοιμη από το φούρνο της γειτονιάς.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή μαγιά από το φούρνο
2/3 φλ. τσ. χλιαρό νερό
100 γρ. περίπου αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
900 γρ. αλεύρι μαλακό ίσως και λίγο περισσότερο

2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. σούπας αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 λίτρο πολύ ζεστό νερό

λίγο λάδι για το άλειμμα του μπολ με τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Φ
19
2021

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

500 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού

ο χυμός μισού λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΛΠΑΣΤΙΚΗΣ

1 ζαχαρούχο γάλα
νερό (1 κουτι του ζαχαρούχου )
γάλα κρύο (1 κουτι του ζαχαρούχου )
250 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας
ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί


Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC

 

Μ
24
2018

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8-9 ατομικά μπολάκια)

 

800 ml ( 4 φλ. τσ. ) κρύο γάλα

1+ 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

3 βανίλιες

3 κ. σούπας βούτυρο

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ο
18
2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΑΒΙΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό διάφορα βραχόψαρα (σκορπιοί, πέρκες, λάπαινες κλπ.) ή κοκκινόψαρο
2 κύβοι ζωμού λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε μικρά και λεπτά φετάκια)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (ή περισσότερες μικρές πατατούλες ολόκληρες)
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)    
λίγη ρίζα σέλινου κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά, χωριστά ασπράδια και κρόκοι  
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 13
ΧείριστοΆριστο 
Μ
16
2018

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο

αλάτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) ψιλοκομμένη

400 γρ. λουκάνικα φραγκφούρτης σε λεπτές ροδέλες

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (330 γρ.)

1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 ml ζωμός κότας (ή βοδινού)

 

1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

1 λίτρο κρύο γάλα

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι

άσπρο πιπέρι

 

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ