ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο
αλάτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) ψιλοκομμένη
400 γρ. λουκάνικα φραγκφούρτης σε λεπτές ροδέλες
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (330 γρ.)
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 ml ζωμός κότας (ή βοδινού)
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 λίτρο κρύο γάλα
5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
3 κ. σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου)
2 αβγά
5 κ. σούπας γιαούρτι
5 κ. σούπας σπορέλαιο
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδου (χωρίς τη φύτρα της) ψιλοκομμένη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ. του καφέ νερό
1 πιπεριά πράσινη-κέρατο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
800 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
200 ml ( 1 φλ. τσ. ) βραστό νερό
1 1/2 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα στην κατσαρόλα: 25-30 λεπτά
Ψήσιμο στο φούρνο: 50 λεπτά περίπου
ΠΛΕΞΙΔΑ ΨΩΜΙΟΥ - ΜΩΣΑΪΚΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
2 κ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για τα χέρια μας
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι για ζυμωτό ψωμί, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 500 γρ.)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
50 γρ. ζαμπόν
100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί (gooda ή κάποιο παραπλήσιο)
8-10 ελιές μαύρες
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης
1/2 κ. γλ. ρίγανη
άσπρο πιπέρι (ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε το ψωμί)
λίγο σουσάμι για την επικάλυψη
ΜΠΙΣΚΟΤΙΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό (ή μαργαρίνη)
1/2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 αβγό
1 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. τσ. καρύδια αλεσμένα στο μούλτι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
3 κ. γλ. κακάο σκόνη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (περίπου μισό κιλό)
λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Γίνονται 35 τεμάχια περίπου
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. φρέσκο και μαλακό κανταΐφι
2 φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κοφτή κ. σούπας κανέλα
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
ο χυμός μισού λεμονιού
Γαρνίρισμα: λίγα θρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης
Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC
Ψήσιμο 90 λεπτά περίπου
Γίνονται 22 περίπου μεγάλα κανταΐφια
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο