ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Διάφορα χόρτα του βουνού (ραδίκια, ζοχοί, αντίδια, κτλ.)
αλάτι
χυμός λεμονιού
ελαιόλαδο
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 αβγά
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κ. γλ. κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 φλ. τσ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. νερό
ο χυμός μισού λεμονιού
2 κ. γλ. κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200 γρ. κουβερτούρα
1/4 φλ. τσ. βούτυρο
4 κ. σούπας ηλιέλαιο
4 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2/3 φλ. τσ. γάλα
15-20 μισά καρύδια για το στόλισμα
Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
μήλα διαφόρων ποικιλιών (μπελφόρ, ρενέ, στάρκιν, κτλ.)
νερό
ζάχαρη
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
λίγη αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 άτομα)
1 έτοιμο ρολό κοτόπουλου βάρους 1 κιλό περίπου
4-5 μεγάλες πατάτες κομένες σε μεγάλους κύβους ή κυδώνια
1 1/2 φλ. τσ. καυτό νερό
1 κύβος κότας
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Φούρνος προθερμασμένος στους 250οC
Ψήσιμο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό βύσσινα καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια
1200 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. νερό
3 κ. της σούπας χυμός λεμονιού (ή 1 κ. γλ. κοφτό ξυνό)
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο