ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
16
2017

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 μέτρια αβγά ( το ένα ασπράδι χωριστά)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)
1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι από λίγο έως αρκετό (αν τα θέλουμε πικάντικα)
500 γρ. μείγμα από διάφορα τυριά ( π.χ. 370 γρ. φέτα, 100 γρ. κασέρι, 30 γρ. ροκφόρ)
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 κ. γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 600 γρ.)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Θα  χρειαστούμε 2 λαμαρίνες καλυμμένες με λαδόκολλα


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ι
14
2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1400 γρ. μισοβρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε σπιρτόξυλα  πορτοκαλόφλουδες
8 ποτήρια του νερού νερό
6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
03
2017

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΜΕΝΟΥ (Ή ΒΡΑΣΤΟΥ) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μακαρόνια  για  παστίτσιο (Νο 3)
μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
περίσσευμα ψημένου ή βραστού κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κύβος κότας ή λαχανικών
250 ml βραστό νερό
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 λίτρο γάλα πλήρες
6 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένο στο χέρι

 

Σ
27
2011

ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (13 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό σταφύλια (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια)
1/2 κιλό ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό ή ο χυμός από μισό λεμόνι

 

 

Δ
13
2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. φρέσκια μαγιά από το φούρνο
150 ml χλιαρό νερό
50 ml χυμός πορτοκαλιού
800 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κ. γλ. τριμμένο κακουλέ
1 κ. σούπας τριμμένο μαχλέπι
2 κ. σούπας αλάτι
200 ml καυτό γάλα
10 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζεστό λιωμένο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
4 βανίλιες
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι

 

1 ασπράδι αβγού για το άλειμμα

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ