ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
750 ml λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί (όποιο προτιμάμε)
200 γρ. ζάχαρη
20 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξυλάκι κανέλας (αν θέλουμε βάζουμε)
Αναμονή: 20 ημέρες
ΤΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
1 μεγάλο τονάκι βάρους περίπου 1500-1800 γρ. (το δικό μου ζύγιζε 1650 γρ.)
1 μέτριο λεμόνι σε φετάκια
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο για τη σχάρα
1 λαμαρίνα με νερό κάτω από τη σχάρα του φούρνου
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ο χυμός από 4 μέτρια λεμόνια
εκλεκτό ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να πάρουμε ένα δυνατό λαδολέμονο
Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 200οC
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ CHOCO ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
375 γρ. κορν φλέικς με σοκολάτα (choco)
1 φλ. τσ. γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
50 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
20 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοαλεσμένο
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με πολλά λιπαρά (περιέχει ζάχαρη)
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
3-4 ώριμες αλλά σφικτές φράουλες
λίγη τρούφα ( ή νιφάδες) σοκολάτας
Θα χρειαστούμε ένα βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
Η δοσολογία αναφέρεται σε παγωτομηχανή χωριτικότητας 1.5 λίτρων.
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 κ. σούπας κακάο σκόνη
50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη με μαχαίρι (στο χέρι)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσ. γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα
προαιρετικά λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο