Φ
04
2018

ΚΟΡΜΟΣ-ΤΟΥΡΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

400 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. σαβαγιάρ

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
3 μεσαία αβγά
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας
3 κ. σούπας γεμάτες κακάο σε σκόνη
2-3 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε πολύ μικρά κομματάκια
2-3 σύκα από γλυκό κουταλιού, κομμένα σε μικρά κομματάκια

375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 κ. σούπας ηλιέλαιο

λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

Θα χρειαστούμε μια φόρμα δαχτυλίδι του κέικ

Προετοιμασία                 30 λεπτά
Αναμονή                        12 ώρες στον καταψύκτη
Τελική προετοιμασία      15 λεπτά

Ν
06
2018

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Νοέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
2 αβγά (κρατάμε χωριστά τον 1 κρόκο)
350 γρ. ζεματισμένο σπανάκι πολύ καλά στραγγισμένο
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ο
19
2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΗΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. σταφύλι σουλτανιά (χωρίς κουκούτσι)
2 πολύ ώριμες και γερές μπανάνες
2 μήλα
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
500 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια
2 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

Ν
26
2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Για τα κουρκουμπίνια


1 πακέτο φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα


σπορέλαιο για τηγάνισμα


Για το σιρόπι


1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ν
25
2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι

100 γρ. περίπου  αγελαδινό  βούτυρο   για τα φύλλα

6-7 φύλλα κρούστας

Φούρνος  προθερμασμένος  στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄

Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο