ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
400 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. σαβαγιάρ
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
3 μεσαία αβγά
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας
3 κ. σούπας γεμάτες κακάο σε σκόνη
2-3 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε πολύ μικρά κομματάκια
2-3 σύκα από γλυκό κουταλιού, κομμένα σε μικρά κομματάκια
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 κ. σούπας ηλιέλαιο
λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα
Θα χρειαστούμε μια φόρμα δαχτυλίδι του κέικ
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες στον καταψύκτη
Τελική προετοιμασία 15 λεπτά
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
2 αβγά (κρατάμε χωριστά τον 1 κρόκο)
350 γρ. ζεματισμένο σπανάκι πολύ καλά στραγγισμένο
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΗΛΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
200 γρ. σταφύλι σουλτανιά (χωρίς κουκούτσι)
2 πολύ ώριμες και γερές μπανάνες
2 μήλα
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
500 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα κουρκουμπίνια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για το σιρόπι
1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι
100 γρ. περίπου αγελαδινό βούτυρο για τα φύλλα
6-7 φύλλα κρούστας
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο