ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ!

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4-6)
1 1/2 κιλό πατατούλες baby (ή άλλες)
2 μεγάλα καρότα
3 χωριάτικα λουκάνικα Τζουμαγιάς ( ή όποια προτιμάτε)
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
300 ml (1 1/2 φλ. τσ.) βραστό νερό
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
αρκετό πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4-5 στρόγγυλα κολοκυθάκια, βάρους περίπου 1 κιλό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. βρασμένα ξερά φασόλια
1 μέτριο βραστό καλαμπόκι
3 ελιές πράσινες ξυδάτες (ή λεμονάτες)
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
τριμμένο πικάντικο κασέρι με μπούκοβο (ή άλλο κασέρι)
τριμμένο gooda
καπνιστή πάπρικα
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. ζεστό νερό
ο χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
1 κύβος λαχανικών
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1/2 φακ. κακουλέ τριμμένο
1 φακ. μαχλέπι τριμμένο
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο
ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη
Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 μπολάκια)
2 φλ. τσ. βρασμένα και σκουπισμένα ρεβύθια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γλ. χοντρό αλάτι (ή και κανονικό)
1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γλ. πάπρικα κανονική και λίγη καυτερή (ή μαύρο πιπέρι)
1/2 κ.γλ. κύμινο
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. χοντρό φύλλο για πίτα
1/4 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 πράσσο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
500 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
5 αβγά
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 αβγό
λίγο αλάτι
Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Αν τα φύλλα μας είναι στρόγγυλα, θα χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλο ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Αν έχουμε μακρόστενα φύλλα, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο





