ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 1 ποτήρι)
15 παγάκια
3 κ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κ. γλ. κρύο νερό (εφόσον χρειάζεται)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4-5)
1 μπούτι από κατσίκι, βάρους 1500 γρ. περίπου
1/4 + 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
ο χυμός από 1 μέτριο λεμόνι (κρατάμε τις λεμονόκουπες)
1 φλ. τσ. ζεστό νερό
1 σκελίδα σκόρδου σε λεπτά φετάκια
αλάτι
πιπέρι
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
1 φλ. τσ. καυτό νερό ή και περισσότερο σταδιακά
ο χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μείγμα για ψητά κρεατικά (ή 1 κύβος λαχανικών)
Ψήσιμο σε γάστρα
Καλά προθερμασμένος φούρνος στους 225οC
ΤΥΡΟΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 φύλλα σφολιάτας (βάρους περίπου 750 γρ.)
300 γρ. περίπου τυρί φέτα
καπνιστή πάπρικα
1 μικρό αβγό χτυπημένο ελαφρά με 1 κ. γλ. νερό
Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 200οC
Ψήσιμο στις αντιστάσεις και με αέρα
ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
3 φλ. τσ. γάλα
6 κ. σούπας ζάχαρη
2/3 φλ. τσ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
το ξύσμα από ένα λεμόνι
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη από κ. γλ.)
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλ. τσ. αμύγδαλα, ασπρισμένα κι αλεσμένα πολύ καλά
400 γρ. περίπου φράουλες (250 γρ. πολτοποιημένες και τις υπόλοιπες ολόκληρες για το στόλισμα)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
σως φράουλας
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα στο φούρνο
Θα χρειαστούμε μια πολύ καλά βουτυρωμένη πλατιά και αβαθή φόρμα
ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΛΕ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 πακέτο φρυγανιές, σπιτικιές ή του εμπορίου
1 συσκευασία κάστερ πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 συσκευασία ( 2 φάκελοι ) ζελέ της προτίμησής μας
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή ανανάς (ή ανάμεικτα φρουτάκια)
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο