ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
20
2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Ιανουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον ρεντέ
1 σκ. σκόρδου τριμμένη στον ρεντέ
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
αρκετό πιπέρι (πρέπει να είναι πικάντικη η ζύμη)
1 μεγάλο αβγό (ή 2 μικρά)
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Ι
09
2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιανουάριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

250 γρ. ζάχαρη
500 ml  νερό
60 γρ. κακάο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

50γρ. μαργαρίνη
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 αβγά

2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι  
1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml νερό
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλ. σόδα φαγητού
5 κ. γλ. κακάο σκόνη

1 βανίλια

3 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

ελάχιστο αλάτι



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κ. γλ. καφές στιγμής (νες καφέ)
150 γρ.  κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
Σ
14
2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε αλατισμένο νερό, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 στρόγγυλες φέτες γαλοπούλα καπνιστή (ή μπέικον)
1 φλ. τσ. διάφορα τυριά τριμμένα
1/2 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτά κομμάτια (σαν σπιρτόξυλα)
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτά κομμάτια (σαν σπιρτόξυλα)
λίγο αλάτι
πιπέρι όσο μας αρέσει
λίγο λιωμένο βούτυρο για το ταψί

λίγη σάλτσα πάπρικα για τη σφολιάτα

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 190οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ι
31
2016

ΚΡΕΠΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Ιανουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 αβγό
2 κ. σούπας κορν φλάουρ ή νισεστές
1 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό

λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνι

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
23
2016

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 τεμάχια)


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

8 κ. σούπας σάλτσα πάπρικα
8 φέτες gooda ή edam, διπλωμένες στη μέση (ή ανάλογη ποσότητα από άλλο τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί)
16 λεπτά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ