Μ
03
2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Ιανουάριος 2024)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή ούζο
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη (400-450γρ. περίπου)
250 γρ. χαλβάς βανίλια-κακάο

λίγο κονιάκ για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Γίνονται 30-35 τεμάχια

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Σ
04
2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. του καφέ σπορέλαιο
3 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
χυμός από 1/2 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι αμμωνία
αλεύρι όσο σηκώσει
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Με αυτή τη δοσολογία γίνονται 3 λαμαρίνες του φούρνου γεμάτες. Αν θέλετε εκτελέστε τη μισή δόση υλικών.

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Δ
16
2017

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΑ ...ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 άτομα)

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
50 ml γάλα
6 μεσαία αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ΄ασπράδια
200 γρ. σαντιγύ
50 ml λικέρ πορτοκάλι
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ροζέτες από σαντιγύ(προαιρετικό)
σιρόπι σοκολάτας
100 γρ. καραμελωμένα φουντούκια ή φυστίκια, χοντροτριμμένα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
05
2017

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 14-16 τεμάχια)

1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κρέμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού (οποιαδήποτε μάρκα - τύπου μερέντας)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. τσ. νερό
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κ. γλ.φρέσκος  χυμός λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Α
27
2012

ΓΛΥΚΙΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2024)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μικρή στρόγγυλη μυζήθρα ανάλατη ( 550-650 γρ. )
1 αβγό
2 βανίλιες
1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
125 γρ. φρέσκο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ. τσ. ζάχαρη
5 φλ. τσ. νερό
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο