Ι
19
2017

ΑΛΜΥΡΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φακελ. ξηρής μαγιάς
1 κ. σούπας ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό

350 γρ. κίτρινο αλεύρι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο περισσότερο χρειαστεί
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο περίπου (αρχικά 4 κουταλιές μέσα στη ζύμη και το υπόλοιπο στα χέρια μας)

200 γρ. τριμμένα αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον κτλ.)
150 γρ. διάφορα κίτρινα μαλακά τυριά τριμμένα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Το ασπράδι από ένα μικρό αβγό αραιωμένο με 1 κ. γλ. γάλα
λίγο σουσάμι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
17
2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό ώριμα και γερά βερύκοκα
250 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
ο χυμός του μισού από ένα μέτριο λεμόνι

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ι
10
2017

ΖΑΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μεγάλη ζαργάνα,  γύρω στα 2 κιλά
αλάτι
φέτες λεμονιού


ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ο χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
1 1/2 περίπου φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ

αλάτι
λίγο αλεύρι
λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ο χυμός από μισό μέτριο λεμόνι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Σχάρα πολύ καλά λαδωμένη, πάνω από τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε προσθέσει 1 λίτρο νερό
Ψήσιμο στον αέρα για 40 λεπτά περίπου

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Μ
24
2017

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πατάτες
1 αβγό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών
30 γρ. ροκφόρ θρυμματισμένο
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι (με προσοχή!)

πιπέρι
λίγο τρίμμα φρυγανιάς (αν χρειαστεί)

λίγο ηλιέλαιο για τα χέρια μας

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Μ
05
2020

Παραδοσιακό ψωμί από φυσικό προζύμι

Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Παπαδοπούλου - Σπύρος Μιχαηλίδης Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάιος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

Ο Σπύρος και η Ελένη είναι πτυχιούχοι της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ με έρευνες πάνω σε εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής τροφίμων, που καθιστούν τις τροφές πιο θρεπτικές και υγιεινές. Δοκίμασα το καταπληκτικό ψωμί τους και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

 

Υλικά για το προζύμι:


200 γρ. αλεύρι

200 γρ. νερό

 


Υλικά για το ψωμί:


550 γρ. νερό

775 γρ. αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ώριμο προζύμι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 12
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο