ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
29
2019

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ( ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ )

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Δεκέμβριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
½ φακ. κακουλέ
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού

200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας

1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 97
ΧείριστοΆριστο 
Δ
30
2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2  κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο

ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Δ
19
2011

ΡΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1-1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας από τα πλευρά του ζώου

2 μακριές πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κύβος βοδινού διαλυμμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό
2-3 κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη ή ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι ή μπούκοβο κατά προτίμηση
ρίγανη
1 κ. σούπας αλεύρι για τη σακούλα
νήμα για το δέσιμο ή κατάλληλο δίχτυ ρολού

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 κ. γλ. κορν φλάουρ
2 κ. γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 190οC
Ψήσιμο σε σακούλα

Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, ανά κιλό (βάρος ρολού)


Αξιολόγηση Χρήστη: / 57
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι περίπου
1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC

 

Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 23
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ