Ενημέρωση
Loading
Δ
20
2020

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
4 μέτρια αβγά
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
1/4 κ. γλ. γαρύφαλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κ. γλ. σόδα φαγητού
τρίμμα φρυγανιάς, περίπου 2 φλ. τσ.
500 ml από ένα διαθέσιμο σιρόπι γλυκού του κουταλιού (π.χ. σύκου ή πορτοκαλιού)
Φούρνος προθερμασμένος στους 180ο
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Φ
26
2019

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΙΤΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 12-14 τεμάχια)

 

250 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 γεμάτη κουταλιά σούπας μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο

1 βανίλια

80 γρ. νιφάδες σίτου ολικής άλεσης

 

μερικά καρύδια ή φουντούκια για γαρνίρισμα

Θηκούλες για σοκολατάκια

 

Φ
24
2019

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5-6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
2 κεσεδάκια πλήρες γιαούρτι
1 μικρό αβγό
100 γρ. τυρί φέτα
30 γρ. κεφαλοτύρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι (όσο θέλουμε, κατά προτίμηση αρκετό)
βασιλικός
ρίγανη

λίγο σουσάμι για την επικάλυψη


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ι
29
2019

ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΑΓΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (28 Αύγουστος 2021)
PDFΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12 πίτες)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

 

2 φλ. τσ. χλιαρό νερό

1 κ. σούπας ζάχαρη

2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)

1 1/2 κ. γλ. αλάτι

4 + 3 κ. σούπας ελαιόλαδο (οι 3 κουταλιές είναι για να λαδώνουμε τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε)

αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη

 

λίγος νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων

λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

250 γρ. τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά (ή κασέρι)

180 γρ. μπέικον σε μακρόστενες φέτες

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 

καπνιστή πάπρικα

ρίγανη

 

Ι
19
2019

ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιανουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

φέτες από παριζάκι, πάχους 0,5 εκ. κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα

1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο

Copyright 2011 e-Sofia.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.