ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΙΤΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 12-14 τεμάχια)
250 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
1 βανίλια
80 γρ. νιφάδες σίτου ολικής άλεσης
μερικά καρύδια ή φουντούκια για γαρνίρισμα
Θηκούλες για σοκολατάκια
ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
5-6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
2 κεσεδάκια πλήρες γιαούρτι
1 μικρό αβγό
100 γρ. τυρί φέτα
30 γρ. κεφαλοτύρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι (όσο θέλουμε, κατά προτίμηση αρκετό)
βασιλικός
ρίγανη
λίγο σουσάμι για την επικάλυψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΑΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12 πίτες)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
4 + 3 κ. σούπας ελαιόλαδο (οι 3 κουταλιές είναι για να λαδώνουμε τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε)
αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη
λίγος νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά (ή κασέρι)
180 γρ. μπέικον σε μακρόστενες φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
καπνιστή πάπρικα
ρίγανη
ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
φέτες από παριζάκι, πάχους 0,5 εκ. κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα
1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλλειψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα. | |
Οκ |