Ενημέρωση
Loading
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Δεκέμβριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ

1 κ. γλ. σόδα μαγειρικής


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Δ
29
2019

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ( ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ )

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Δεκέμβριος 2023)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
½ φακ. κακουλέ
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού

200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας

1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 106
ΧείριστοΆριστο 
Φ
27
2018

ΤΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Ιανουάριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

300 γρ. καρύδια

2 κ. γλ. κανέλα

1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

1 κιλό ζάχαρη

600 ml νερό ( 3 φλ. τσ. )

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

100 γρ. μέλι

 

Ο χυμός 1/2 μέτριου λεμονιού

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Μ
17
2023

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάρτιος 2023)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 ώριμες και γερές μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
250 γρ. σταφίδα ξανθή
1 + 1/2 φλ. τσ. (300 ml) λικέρ της αρεσκείας σας
1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 αβγά μέτρια
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
ο χυμός 2 μανταρινιών + γάλα φρέσκο, μαζί να φτάνουν τα 200 ml
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC

Θα χρειαστούμε μια στρόγγυλη αντικολλητική φόρμα του κέικ πολύ καλά βουτυρωμένη

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Ι
19
2022

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2023)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μπούτια κοτόπουλου (ή και ολόκληρο κοτόπουλο ) βάρους περίπου 1,5 κιλά

2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ολόκληρα μπαχάρια
1 κ. σούπας ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
2 φύλλα δάφνης

500 γρ. πηχτός χυμός ντομάτας τύπου pummaro
250 ml βραστό νερό
400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

1 καλό αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ( βαθύ τηγάνι ή ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά περίπου

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο