Εγγραφή
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη3 βανίλιες350 γρ. αλεύρι περίπου1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμαΦούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC
Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ2 φλ. τσ. σπορέλαιο1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού1/3 φλ. τσ. κονιάκ2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού1 φακελ. μπέκιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα μαγειρικήςΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ3 φλ. τσ. ζάχαρη3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας3 1/2 φλ. τσ. νερόΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)1 1/2 κ. γλ. κανέλα2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένοΦούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ολόκληρος ή φιλέτο)
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
2 αβγά1/2 κ. γλ. σόδα φαγητούαλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειαστεί μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ1 λίτρο γάλα150 γρ. κορν φλάουραλάτι και άσπρο πιπέρι100 γρ. αγελαδινό βούτυρο4 αβγά ελαφρά χτυπημένα200 γρ. gooda ή μαλακό κασέρι τριμμένο250 γρ. τυρί χοντροτριμμένο στο χέρι 2 φύλλα σφολιάταςλίγο βούτυρο για το ταψί1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα και λίγο αλάτι για την επάλειψηΦούρνος προθερμασμένος στους 200oC
Μεταφορικά μόνο 3.75€.
Άνω των 30€ δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό
Powered By K.Y.T
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.