ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι περίπου
1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC
Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2 φλ. τσ. νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ( ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ )
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
½ φακ. κακουλέ
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα
ΤΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. καρύδια
2 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
600 ml νερό ( 3 φλ. τσ. )
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
100 γρ. μέλι
Ο χυμός 1/2 μέτριου λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
5 ώριμες και γερές μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
250 γρ. σταφίδα ξανθή
1 + 1/2 φλ. τσ. (300 ml) λικέρ της αρεσκείας σας
1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 αβγά μέτρια
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
ο χυμός 2 μανταρινιών + γάλα φρέσκο, μαζί να φτάνουν τα 200 ml
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC
Θα χρειαστούμε μια στρόγγυλη αντικολλητική φόρμα του κέικ πολύ καλά βουτυρωμένη
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο