Ενημέρωση
Loading
Ι
09
2021

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Ιούνιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 λίτρο γάλα
150 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι και άσπρο πιπέρι
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. gooda ή μαλακό κασέρι τριμμένο
250 γρ. τυρί χοντροτριμμένο στο χέρι


2 φύλλα σφολιάτας
λίγο βούτυρο για το ταψί
1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα και λίγο αλάτι για την επάλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC

Α
21
2021

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Αύγουστος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο gooda
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ. γλ. νερό
σουσάμι

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

Σ
22
2015

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)

1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό

2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι

αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο

κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σ
13
2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (13 Μάρτιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

900 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα  ολόκληρα ή ροδέλες (μία συσκευασία)
1κ. σούπας σόδα φαγητού
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι

3-4 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για το τηγάνισμα (ίσως και περισσότερο, πρέπει να αλευρωθούν πολύ καλά τα κομμάτια)


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 19
ΧείριστοΆριστο 
Φ
28
2014

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. νωπή μαγιά
λίγο χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί η ζύμη (2/3 - 1 φλ. τσ. περίπου)
50 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας λάδι + επιπλέον για τη φόρμα και τα χέρια μας
1/2 κ. γλ. αλάτι
50 γρ. ξανθιά σταφίδα
25 γρ. κουκουνάρι (ή σουσάμι)
λίγα  φυλλαράκια δενδρολίβανου ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.