Ενημέρωση
Loading
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Δεκέμβριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ

1 κ. γλ. σόδα μαγειρικής


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Ν
02
2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Μάρτιος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ολόκληρος ή φιλέτο)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

 

2 αβγά
1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειαστεί


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 
Ι
09
2021

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Ιούνιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 λίτρο γάλα
150 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι και άσπρο πιπέρι
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. gooda ή μαλακό κασέρι τριμμένο
250 γρ. τυρί χοντροτριμμένο στο χέρι


2 φύλλα σφολιάτας
λίγο βούτυρο για το ταψί
1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα και λίγο αλάτι για την επάλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Α
21
2021

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Αύγουστος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο gooda
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ. γλ. νερό
σουσάμι

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

Σ
22
2015

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)

1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό

2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι

αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο

κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές