Ενημέρωση
Loading
Σ
22
2015

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)

1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό

2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι

αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο

κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σ
13
2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (13 Μάρτιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

900 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα  ολόκληρα ή ροδέλες (μία συσκευασία)
1κ. σούπας σόδα φαγητού
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι

3-4 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για το τηγάνισμα (ίσως και περισσότερο, πρέπει να αλευρωθούν πολύ καλά τα κομμάτια)


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 
Φ
28
2014

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. νωπή μαγιά
λίγο χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί η ζύμη (2/3 - 1 φλ. τσ. περίπου)
50 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας λάδι + επιπλέον για τη φόρμα και τα χέρια μας
1/2 κ. γλ. αλάτι
50 γρ. ξανθιά σταφίδα
25 γρ. κουκουνάρι (ή σουσάμι)
λίγα  φυλλαράκια δενδρολίβανου ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
20
2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο (ή μαργαρίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο
1/2 κιλό ( ή και περισσότερη) μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση ροδάκινο)

λίγο μέλι για την επάλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.