Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Αύγουστος 2021)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο 1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.) 1 κ. γλ. αλάτι λίγο άσπρο πιπέρι 200 γρ. τριμμένο gooda αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ. γλ. νερό σουσάμι
Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Φεβρουάριος 2018)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ. νωπή μαγιά λίγο χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί η ζύμη (2/3 - 1 φλ. τσ. περίπου) 50 γρ. ζάχαρη 2 κ. σούπας λάδι + επιπλέον για τη φόρμα και τα χέρια μας 1/2 κ. γλ. αλάτι 50 γρ. ξανθιά σταφίδα 25 γρ. κουκουνάρι (ή σουσάμι) λίγα φυλλαράκια δενδρολίβανου ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2018)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού 3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο (ή μαργαρίνη) 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κ. σούπας κονιάκ 1 βανίλια 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο 1/2 κιλό ( ή και περισσότερη) μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση ροδάκινο)