ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 λίτρο γάλα
150 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι και άσπρο πιπέρι
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. gooda ή μαλακό κασέρι τριμμένο
250 γρ. τυρί χοντροτριμμένο στο χέρι
2 φύλλα σφολιάτας
λίγο βούτυρο για το ταψί
1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα και λίγο αλάτι για την επάλειψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC
ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο gooda
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ. γλ. νερό
σουσάμι
Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)
1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι
αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο
κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
900 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα ολόκληρα ή ροδέλες (μία συσκευασία)
1κ. σούπας σόδα φαγητού
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
3-4 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για το τηγάνισμα (ίσως και περισσότερο, πρέπει να αλευρωθούν πολύ καλά τα κομμάτια)
μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο (ή μαργαρίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο
1/2 κιλό ( ή και περισσότερη) μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση ροδάκινο)
λίγο μέλι για την επάλειψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο