Ενημέρωση
Loading
Ι
17
2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό κρέας ποντίκι σε φέτες από μοσχάρι
4 μεγάλα καρότα
4-5 μέτριες πατάτες
1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ρίζα και 1-2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα
1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κύβοι βοδινού
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

ΜΕΡΙΔΕΣ 10


ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 4 ώρες περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 
Μ
09
2020

KOTOΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΤΟΥ Ή ΒΡΑΣΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Μάρτιος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ψητό ή βραστό κοτόπουλο που έχει περισσέψει

1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
βρασμένα ή ψητά λαχανικά που έχουν περισσέψει (πατάτες, καρότα, κτλ. )
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλειψη της πίτας


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Φ
20
2020

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Φεβρουάριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. πλιγούρι
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1500 ml βραστό νερό


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια (ζάρια)
1 κουτί (400 γρ.) τεμαχισμένα μανιτάρια στραγγισμένα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κύβος λαχανικών

70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 1 φλ. τσ. καυτό νερό

Α
09
2017

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 μεγάλα στρόγγυλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (450 - 500 γρ.), έτοιμα του εμπορίου ή ανοιγμένα στο χέρι
2/3 φλ. τσ. ηλιέλαιο


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


1 φάκελος έτοιμος πουρές πατάτας σε σκόνη (125 γρ. )
1100-1200 ml νερό
100 γρ. μαργαρίνη
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
3 μέτρια καρότα, ξυσμένα στη χοντρή πλευρά του ρεντέ
1 κονσέρβα ψιλοτεμαχισμένα  μανιτάρια ( 330 γρ. περίπου).

1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ανοξείδωτο στρόγγυλο ταψί, Νο 40

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Φ
25
2020

ΑΠΛΩΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Φεβρουάριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
1 κιλό ζεματισμένη ρόκα
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

4 μέτρια αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη στο χέρι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό


8 φύλλα χωριάτικα (ανοιγμένα με βέργα ή του εμπορίου)
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

375 ml περίπου ( 1 1/2 ποτήρι νερού) χλιαρό νερό
3 κ. σούπας ξύδι
1 κ. σούπας λάδι
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη
λίγο κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα


2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ. τσ. γάλα
λίγο αλάτι

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

Ψήσιμο σε μεγάλη λαμαρίνα ή ανάλογο στρόγγυλο ταψί

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές