Ενημέρωση
Loading
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Σ
23
2015

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Απρίλιος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

8 φέτες από ψωμί του τοστ (ψίχα κατά προτίμηση) ή 250 γρ. πτι-μπερ τριμμένα
λίγο βούτυρο για το ταψί
8 κ. σούπας από το σιρόπι ενός γλυκού του κουταλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 μέτριες και ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη ( 110 γρ. )
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγη κανέλα και τρούφα ή νυφάδες σοκολάτας


Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 25Χ30 εκ. περίπου

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 51
ΧείριστοΆριστο 
Ι
17
2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό κρέας ποντίκι σε φέτες από μοσχάρι
4 μεγάλα καρότα
4-5 μέτριες πατάτες
1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ρίζα και 1-2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα
1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κύβοι βοδινού
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

ΜΕΡΙΔΕΣ 10


ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 4 ώρες περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 
Μ
09
2020

KOTOΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΤΟΥ Ή ΒΡΑΣΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Μάρτιος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ψητό ή βραστό κοτόπουλο που έχει περισσέψει

1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
βρασμένα ή ψητά λαχανικά που έχουν περισσέψει (πατάτες, καρότα, κτλ. )
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλειψη της πίτας


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Φ
20
2020

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Φεβρουάριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. πλιγούρι
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1500 ml βραστό νερό


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια (ζάρια)
1 κουτί (400 γρ.) τεμαχισμένα μανιτάρια στραγγισμένα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κύβος λαχανικών

70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 1 φλ. τσ. καυτό νερό

Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.