Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.
Εγγραφή
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1/2 κιλό φύλλα κρούστας (όχι βηρυτού, το πιο χοντρό)200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι αγελαδινό (όχι στραγγιστό)5 μέτρια αβγά1 κεσεδάκι ζάχαρη1 μπέκιν πάουντερ2 βανίλιεςξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού1 κεσεδάκι σπορέλαιολίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο, για το ταψί και τα φύλλα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ2 1/2 κεσεδάκια νερό1 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη1 ξύλο κανέλας1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού 4 κ. σούπας κονιάκΦούρνος προθερμασμένος στους 180οC
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι (1 πακέτο)450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία)
κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού)ζάχαρη όση θέλουμε (περίπου 500-600 γρ.)
300 γρ. σταφίδα ξανθιά300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα για το σερβίρισμακανέλα για το σερβίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 λίτρο βότκα, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο700 γρ. ζάχαρηοι σπόροι από 3 μεγάλα ρόδια (πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)1 μικρό ξύλο κανέλας
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ3 αβγά1/2 φλ. τσ. ζάχαρη1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 βανίλια100-120 ml σιρόπι από γλυκό του κουταλιού σε θερμοκρασία δωματίουΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ1/2 ποτήρι νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη3 αβγά250 γρ. ζάχαρη άχνη75 γρ. κακάο σκόνηΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ 1 κουτάκι φυτική MORFAT (ή άλλη αντίστοιχη)4 κ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη1 βανίλιαΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ τρούφα, νιφάδες σοκολάτας και κομματάκια από γλυκό κουταλιού (όποιο μας βρίσκεται)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1/2 κιλό ώριμα δαμάσκηνα (500 γρ.)1 κιλό ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα)1/4 κιλό ζάχαρη (250 γρ.)1 βανίλια
Powered By K.Y.T
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.