Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλό Σαββατόβραδο! Τί καλό ετοιμάζετε για την οικογένεια? Μεζεδάκια για μπυρίτσα μήπως σαν κι εμένα? Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
07
2011

ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΑΛΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Νοέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πράσινες ελιές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ

1 λίτρο νερό
100 γρ. χοντρό αλάτι
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, τότε που υπάρχουν στην αγορά σε αφθονία οι φρέσκιες πράσινες ελιές.

Διαλέγουμε καθαρές ελιές, χωρίς στίγματα και χτυπήματα. Τις πλένουμε καλά. Φοράμε γάντια λάτεξ για να προστατέψουμε τα χέρια μας και αρχίζουμε να τις χαράζουμε σε τρεις μεριές, όχι μέχρι το κουκούτσι. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο δοχείο και το γεμίζουμε με νερό. Θα σταθούν εκεί για 10-15 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν. Κάθε μέρα αλλάζουμε το νερό με άλλο φρέσκο και καθαρό.

Αφού περάσει το απαιτούμενο διάστημα αναμονής, θα ετοιμάσουμε την άλμη ως εξής: ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι και το ξυνό μέχρι να διαλυθούν τελείως. Πρέπει το διάλυμμα να είναι εντελώς διάφανο, σαν νερό.

Βάζουμε τις ελιές σε ένα μεγάλο ή περισσότερα πιο μικρά βάζα και γεμίζουμε τα κενά με την άλμη που φτιάξαμε. Αν δεν μας φτάσει, φτιάχνουμε λίγη ακόμη.

Καλύπτουμε το κάθε βάζο με 1 εκ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά. Τ΄αφήνουμε αναποδογυρισμένα για 1 ώρα, έτσι θα φύγει ο αέρας τους. Διατηρούνται εκτός ψυγείου άφοβα, για ένα ολόκληρο χρόνο τουλάχιστον.

 

 

Αφήνουμε να σταθούν για μια εβδομάδα και μετά είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Προσοχή: το βάζο από το οποίο βγάζουμε κάθε τόσο ελιές, πρέπει να φυλάγεται στο ψυγείο. Πάντα καλυμμένο με λάδι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με τις μαύρες ελιές που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τις πράσινες, γύρω στα μέσα Νοέμβρη. Μάλιστα θα χρειαστούν και λιγότερες μέρες για το ξεπίκρισμά τους σε καθαρό νερό, αφού αυτές είναι πιο γλυκιές από τις πράσινες.

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση