Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Δ
11
2017

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Ιανουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 4-6 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι Νο 5 ή noodls με αβγά
700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε χοντρές λωρίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
2 κ. σούπας βούτυρο
3 + 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
2 κ. σούπας γούστερ σως
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές λάδι μαζί με 2 κουταλιές  βούτυρο.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με όλα τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και τη γούστερ σως και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Πρέπει να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε το ροκφόρ με τα ζυμαρικά και το μείγμα του κοτόπουλου.

Τέλος ρίχνουμε αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως!

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση