Ενημέρωση
Loading
Δ
16
2017

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΑ ...ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 άτομα)

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
50 ml γάλα
6 μεσαία αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ΄ασπράδια
200 γρ. σαντιγύ
50 ml λικέρ πορτοκάλι
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ροζέτες από σαντιγύ(προαιρετικό)
σιρόπι σοκολάτας
100 γρ. καραμελωμένα φουντούκια ή φυστίκια, χοντροτριμμένα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τα κομμάτια της σοκολάτας μαζί με το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τ΄ασπράδια των αβγών σε σφικτή μαρέγκα.

Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτουμε στο μίγμα τη σαντιγύ και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα που ετοιμάσαμε. Πρέπει να πάρουμε ένα πολύ αφράτο μίγμα.

Μένει να ενώσουμε το μίγμα της σοκολάτας  με αυτό των αβγών. Και πάλι θα τα χτυπήσουμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

Μοιράζουμε την βελούδινη σοκολατένια κρέμα σε 8 ποτήρια του παγωτού και γαρνίρουμε με ροζέτες από σαντιγύ, σιρόπι σοκολάτας και χοντροκομμένα καραμελωμένα φουντούκια (ή/και φυστίκια).

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, αλλά το ιδανικό είναι να σταθεί η κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν την παρουσίαση.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν χρησιμοποιήσουμε φυτική σαντιγύ σε σκόνη, θα χρειαστούμε 1 φακελ. των 110 γρ. φυτική σαντιγή , 1 φλ. τσ. κρύο γάλα, 1 βανίλια και 2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη. Θα τα χτυπήσουμε πολύ καλά για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ και θα πάρουμε τη σαντιγύ που χρειάζεται η συνταγή μας.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση