Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Δ
11
2017

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 άτομα)

6 κ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
ο χυμός ενός μεσαίου πορτοκαλιού
1 κ. σούπας γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)  και κόκκοι πιπεριού χοντροκοπανισμένα
150 ml από ένα δυνατό κόκκινο κρασί (Πορτό)
150 γρ. ξανθή ( ή άλλη) ζάχαρη
450 γρ. γλυκόξινα φρούτα (π.χ. κράνμπερις)

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε σε τρυπητό.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε καλό αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

 

Για πιο βελουτέ αποτέλεσμα, χτυπάμε τη σάλτσα μας στο μούλτι ή το μπλέντερ για 1 λεπτό.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να διώξουμε την αψάδα των κρεμμυδιών, τα βυθίζουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε άφοβα.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση