Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ν
25
2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι

100 γρ. περίπου  αγελαδινό  βούτυρο   για τα φύλλα

6-7 φύλλα κρούστας

Φούρνος  προθερμασμένος  στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σημαντικό ρόλο παίζει το σπανάκι μας να είναι ζεματισμένο και καλά στιμμένο για να μην βγάλει υγρασία στο ψήσιμο.

Σε κατάλληλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Πρέπει να είναι σταθερή και να κόβεται με το κουτάλι.

 

 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.

Επάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας έχοντας μπροστά μας τη στενή πλευρά του.

Με ένα πινέλο απλώνουμε λιωμένο βούτυρο σε όλο το φύλλο και με τη ρόδα ή κοφτερό μαχαίρι το χωρίζουμε σε 3 ή 4 λωρίδες, κάθετα σε μας (φωτογραφία).

 

 

Στην μια άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τώρα τυλίγουμε τριγωνικά το φύλλο μέχρι την άλλη άκρη της λωρίδας.

 

 

Τοποθετούμε το σπανακοτυροπιτάκι στο ταψί.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο και τέλος τα περνάμε με βούτυρο.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στον αέρα, για 15 λεπτά  περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

 

 

Βγάζουμε πάνω σε σχάρα το ταψί, αφήνουμε 10 λεπτά  και μετά σερβίρουμε.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φτιάξτε τα λίγο πικάντικα αν χρησιμοποιηθούν σαν μεζές. Γίνονται γρήγορα, εύκολα και διατηρούνται στο ψυγείο. Μπορούν να ξαναζεσταθούν ιδανικά σε μέτριο φούρνο.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση