ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
18
2013

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Απρίλιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό ώριμες και σφικτές ντομάτες (5-6 μέτριες)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον ρεντέ
250 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
3 μέτριες πατάτες (600 γρ. περίπου)
1 κ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

αλεύρι για το δέσιμο του μείγματος (όσο χρειαστεί)

λάδι για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος τους και τις βυθίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τις ξεπλένουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση  οριζόντια και αφαιρούμε τους σπόρους (δεν τους πετάμε, αλλά τους κρατάμε στο ψυγείο για άλλη μελλοντική χρήση).

 

 

 

 

Τώρα θα κόψουμε τις ντομάτες μας σε μικρά κομματάκια και θα τις αφήσουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε, θα τις στίψουμε ελαφρά στα χέρια μας, επειδή θέλουμε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά.

Στο μεταξύ βράζουμε τις πατάτες για 45 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις ξεπλένουμε και τις καθαρίζουμε. Θέλουμε να τις πολτοποιήσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στον πολυκόφτη ή απλά πατώντας τες με τα δόντια ενός πιρουνιού, όσο ακόμη είναι ζεστές. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο λιώσιμο  της  πατάτας, για να μην υπάρχουν κομπαλάκια στη ζύμη.

Στο πατατοπολτό θα προσθέσουμε τις στιμμένες ντομάτες, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Αν το μείγμα γίνει σχετικά αρύ, θα ρίξουμε λίγο αλεύρι για να το πηχτώσουμε.

 


 

 

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

Κατόπιν θα βάλουμε λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο) να ζεσταθεί καλά σε πλατύ τηγάνι. Θα παίρνουμε κουταλιές από το κρύο μείγμα και θα τις τηγανίσουμε και από  τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ελέγχουμε τη φωτιά ώστε να μην είναι πολύ δυνατή και καούν απ΄έξω αλλά ούτε και πολύ σιγανή ώστε να διαλυθούν οι ντοματοκεφτέδες ή να μείνουν ωμοί από μέσα. Δεν τους γυρίζουμε συχνά, παρά μόνο όταν ψηθούν.

 

 

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 

 

Συνοδεύουμε με πιλάφι και δροσερή πράσινη σαλάτα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Αντί για βραστές πατάτες, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή με αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα βάλουμε όσο σηκώσει η ζύμη).

Τα μυρωδικά είναι ενδεικτικά. Βάλτε αυτά που εσείς προτιμάτε.

 

Οι ντοματοκεφτέδες προέρχονται από τη Σαντορίνη, όπου έχουν καταπληκτικές άνυδρες ντομάτες. Η κανονική συνταγή περιέχει τυρί φέτα, οπότε αν δεν πρόκειται για περίοδο νηστείας, δοκιμάστε κι αυτή την εκδοχή τους. Όπως κι αν γίνουν, νηστίσιμοι ή όχι, είναι πεντανόστιμοι, ακόμη και σαν ουζομεζές!

 

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση