ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
03
2011

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 κιλό πιπεριές πράσινες μακριές για τηγάνι (ή και κόκκινες αν θέλουμε)

ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

1 κιλό φρέσκος  τοματοπολτός

1 κ. γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

1 κύβος βοδινού ή λαχανικών (προαιρετικό)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. Προτιμώ να αφαιρώ τα κοτσάνια και τα σπόρια τους γιατί έτσι το φαγητό τρώγεται ευκολότερα, ειδικά απ΄τα παιδιά.

 

Σε βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε το λάδι μας να κάψει και τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις πιπεριές ελαφρά κι απ΄τις δυο πλευρές. Επειδή πιτσιλάνε πολύ, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε προστατευτικό δίχτυ στο τηγάνι μας.  Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

 


 

Αφού τελειώσουμε το τηγάνισμα, στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό,  αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι δηλ. ν΄αρχίσει να πηχτώνει.

 


 

Τότε προσθέτουμε και τις πιπεριές, σκεπάζουμε με ένα κατάλληλο καπάκι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για άλλα 10 λεπτά.

 

 


 

Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας το τηγάνι, αφήνουμε να κρυώσει  και μετά σερβίρουμε.

 



Το φαγητό αυτό είναι το ίδιο νόστιμο και ζεστό και κρύο. Συνοδεύεται με τυρί φέτα και είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, όπου τρώγεται πολύ ευχάριστα κρύο απ΄ το ψυγείο.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικάντικα πράσινα πιπεράκια αντί για γλυκιές πιπεριές. Τα πιο κατάλληλα είναι αυτά που υπάρχουν στην αγορά τον Ιούλιο μήνα. Αρκεί βέβαια να μας αρέσει το καυτερό φαγητό.

 

 

 


 

 



Σ΄αυτή την περίπτωση βέβαια δεν θα βάλουμε επιπλέον πιπέρι. Γίνονται πεντανόστιμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν σερβίρουμε, προσέχουμε αυτό να γίνεται πάντα με μια  πλατιά και μεγάλη κουτάλα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ν΄ακουμπήσει το πιρούνι του στο τηγάνι ή το δοχείο σερβιρίσματος, γιατί τότε, αν περισσέψει κάποια ποσότητα φαγητού, αυτή θα ξινίσει και δεν θα μπορεί να καταναλωθεί κάποια άλλη στιγμή.

 

Επίσης, εάν περισσέψει μια μικρή ποσότητα από το φαγητό μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε και να φτιάξετε μια υπέροχη στραπατσάδα!

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο