ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
22
2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
1 κύβος βοδινού
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. τσ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε το ψωμί σε κρύο νερό για 10 λεπτά.


Στο μεταξύ βάζουμε σε βαθύ μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.


Αφαιρούμε τις κόρες από το ψωμί και στίβουμε ελαφρά την ψίχα στα χέρια μας. Δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς γιατί τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πολύ σφικτά. Προσθέτουμε την ψίχα στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5 λεπτά. Μην ξεχνάτε ποτέ πως ένα από τα μυστικά στους νόστιμους κεφτέδες είναι το καλό ζύμωμα.


Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε πλακουτσωτά κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε, γνωρίζοντας πως όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο περισσότερο τηγάνισμα χρειάζονται. Αν προτιμάτε, μπορείτε να τα αλευρώσετε, αντί να λαδώσετε τα χέρια.


Βάζουμε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι στη φωτιά μαζί με το σπορέλαιο (προσωπικά χρησιμοποιώ ηλιέλαιο). Πρέπει να ζεσταθεί καλά, όχι να καεί.

 

Μόλις ετοιμαστεί, τοποθετούμε μερικά κεφτεδάκια μέσα σ΄αυτό, το ένα κοντά στο άλλο, γιατί όταν τηγανίζονται μικραίνουν. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, έτσι ώστε να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους χωρίς να καούν απ΄έξω. Γυρίζουμε συχνά τους κεφτέδες πότε από τη μια πλευρά και πότε από την άλλη, μέχρι να ροδίσουν από παντού.

 

 

Τους βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με την επόμενη τηγανιά.

 

 

Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Στο ζεστό λάδι ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε  και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα μας.

 

 

Εάν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα κεφτεδάκια στην ίδια πιατέλα που τα είχαμε τοποθετήσει μετά το τηγάνισμα.

 

 

Διαφορετικά, μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Έτσι θα μπορέσουμε να τα ζεστάνουμε εύκολα σε χαμηλό φούρνο πριν το σερβίρισμα.

Το φαγητό αυτό ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πιλάφι και ρώσικη σαλάτα. Θεωρώ πως η σάλτσα που σερβίρεται είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη νοστιμιά! Μικροί και μεγάλοι ζητάνε και δεύτερη μερίδα!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να έχετε νόστιμους κεφτέδες: προσέχετε το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε να είναι μπαγιάτικο και όχι βιαστικό ζύμωμα, όχι βιαστικό τηγάνισμα.

 

Μην φοβάστε το μπόλικο ψωμί μέσα στο μείγμα του κιμά. Ίσα-ίσα  κάνει πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μας.

 

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση