ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
19
2011

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Μάρτιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι


σπορέλαιο για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγάζουμε τις φλούδες και πατάμε τις πατάτες με το πιρούνι για να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά προκειμένου να σφίξει το μείγμα όσο χρειάζεται για να μη διαλυθούν οι κεφτέδες στο τηγάνισμα.

.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες γυρίζοντάς τους προσεκτικά  με ξύλινη σπάτουλα, μόνο αφού ροδίσουν  από τη μια μεριά. Σπάζουν εύκολα γι΄αυτό και απαγορεύονται τα συχνά γυρίσματα.  Όταν κοκκινίσουν ελαφρά τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά και μετά τους μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου η οποία έλεγε πως οι καλοί κεφτέδες θέλουν πολύ καλό ζύμωμα, τακτικό έλεγχο της φωτιάς και προσεκτικό γύρισμα μέσα στο τηγάνι.

 

Συνοδεύονται υπέροχα με σκορδαλιά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ξερό κρεμμύδι, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια αν θέλετε μια πιο ελαφριά γεύση και αντί για λαδωμένα χέρια, να αλευρώσετε τους πατατοκεφτέδες και μετά να τους τηγανίσετε.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο