Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Σ
09
2017

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Σεπτέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 άτομα)

1 έτοιμο ρολό κοτόπουλου βάρους 1 κιλό περίπου
4-5 μεγάλες πατάτες κομένες σε μεγάλους κύβους ή κυδώνια
1 1/2 φλ. τσ. καυτό νερό
1 κύβος κότας
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

αλάτι
πιπέρι

ρίγανη

Φούρνος προθερμασμένος στους 250οC
Ψήσιμο για 1 ώρα και 20 λεπτά  περίπου

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε το λάδι με το λιωμένο βούτυρο και καλύπτουμε με το μείγμα τον πάτο της γάστρας.

Τοποθετούμε στο κέντρο της το ρολό από κοτόπουλο και γύρω του αραδιάζουμε τις κομένες πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη όλο το περιεχόμενο.

Τέλος μέσα σε μια κούπα με καυτό  νερό διαλύουμε τον κύβο κότας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το μείγμα όλο το φαγητό.

 

 

 

Σκεπάζουμε τη γάστρα και φουρνίζουμε στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου. Ψήνουμε για 1 ώρα.  Μετά το πρώτο μισάωρο θα γυρίσουμε το ρολό μας από την άλλη πλευρά και θ΄ανακατέψουμε ελαφρά τις πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένη τη γάστρα για μισή ώρα ακόμη.

Μόλις συμπληρωθεί μια ώρα μαγειρέματος, αφαιρούμε το καπάκι και  ελέγχουμε το ζωμό στη γάστρα ( ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε 1/2 φλ. τσ. καυτό νερό ακόμη). Σ΄αυτό το σημείο είναι καλύτερα να βγάλουμε και το δίχτυ του ρολού. Στο τέλος θα πρέπει να υπάρχει μια ποσότητα ζωμού για να συνοδέψει το πιάτο μας.

Τώρα θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ακόμη χωρίς καπάκι και ψήσιμο με αέρα στους 200οC.  Έτσι θα αποκτήσει όμορφη κρούστα και χρώμα το φαγητό μας.

Βγάζουμε τη γάστρα πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία του φαγητού.

 

 

Σερβίρισμα: Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο από μια φέτα ρολό και γύρω του αρκετές πατάτες. Περιχύνουμε με μια-δυο κουταλιές από τη τη σάλτσα της γάστρας.

Συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα εποχής. Δοκιμάστε να παρουσιάσετε και τυρί φέτα με λαδορίγανη  στα μικροκύματα. Πολύ νόστιμος συνδοιασμός!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Μια άλλη λύση για το δίχτυ του ρολού:  είναι αυτό να αφαιρεθεί πριν το μαγείρεμα με προσοχή και να στερεωθεί το κρέας του κοτόπουλου με νήμα ή οδοντογλυφίδες...

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση