ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
25
2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Απρίλιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4 - 6)

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
500 γρ.μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο (καθαρισμένα)
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ή 1 μεγάλο κουτί του εμπορίου)
250 γρ. συμπυκνωμένος τοματοχυμός
2 + 2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 ξύλο κανέλας
1 κ. γλ. μπαχάρια
1 κ. γλ. μαύρα πιπέρια
1 δαφνόφυλλο
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κύβος λαχανικών διαλυμμένος σε λίγο ζεστό νερό
αλάτι

λίγο ζεστό νερό σταδιακά, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα-πρώτα ξεφλουδίζουμε τα κρεμμυδάκια (ακαθάριστα θα πρέπει να ζυγίζουν 750γρ. περίπου), στην κάτω πλευρά τους τα χαράζουμε σταυρωτά και τ΄αφήνουμε να σταθούν μέσα σε καθαρό δροσερό νερό για 1 ώρα. Έτσι θα φύγει η αψάδα τους.

 

 

Μετά τα στραγγίζουμε και τ΄αφήνουμε στο τρυπητό.

Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες ή σε τέταρτα, αν είναι μικρά.

 

 

Βάζουμε σε τηγάνι 2 κ. σούπας μαργαρίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) και όταν λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.

 

 

Σε άλλο τηγάνι ή κατσαρολίτσα, λιώνουμε άλλες 2 κ. σούπας μαργαρίνης, προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να ξανθίνουν. Τα σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί και τ΄αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μισό φλ. τσ. λάδι και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μόλις ξανθίνουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε για λίγο (με ξύλινη κουτάλα) και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τον κύβο, όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ξανά.

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, θα βάλουμε και όλο το περιεχόμενο της κατσαρολίτσας με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου.

 

 

Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.

Κάπου-κάπου ελέγχουμε το ζωμό και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό για να μη "στεγνώσει" εντελώς. Στο τέλος του μαγειρέματος, το στιφάδο πρέπει να έχει μείνει με μια πυκνή σάλτσα.

 



Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα μόνο πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να έχει ξεχωριστή εμφάνιση το φαγητό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα μικρά μανιτάρια (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες).


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογράφιση έχει γίνει με τη μισή δοσολογία.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο