Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ο
07
2012

ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. ψίχα από βρασμένα κάστανα (περίπου 1/2 κιλό ωμά κάστανα)
125 ml νερό
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν δεν αγοράσουμε έτοιμα βρασμένα κάστανα σε βάζο αλλά χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, θ΄ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό μαζί με 1/2 κ. γλ. αλάτι για να βράσει.

Χαράζουμε τα κάστανα με κοφτερό μαχαίρι στη μια πλευρά τους και τα προσθέτουμε στο ζεστό νερό. Πρέπει να καλύπτονται καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Εδώ είναι που χρειάζεται να έχουμε υπομονή γιατί είναι μια εργασία που κρατά περίπου 3/4 της ώρας.

 



Αφού τα ετοιμάσουμε, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια μόνο μέχρι το σημείο που θα γίνει το μείγμα εντελώς διαφανές.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά.

 

 

Τοποθετούμε στον πολυκόφτη μας ή το μπλέντερ την καστανόψιχα και τα 3/4 από το σιρόπι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία μάζα.

 

 

Μέσα  στην κατσαρολίτσα με το υπόλοιπο σιρόπι (1/4) αδειάζουμε την κρέμα από τον κάδο του μπλέντερ και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.

 

 

Ξαναβάζουμε την κρέμα σε πολύ σιγανή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

 

 

Μόλις την αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι ν΄απορροφηθεί εντελώς.

 

 

Τοποθετούμε την κρέμα σε αποστειρωμένο βάζο, το κλείνουμε καλά και το αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

 

 

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για πολλές μέρες αν μείνει καλά κλεισμένη.

Η κρέμα κάστανο, που ετοιμάσαμε με τον παραπάνω τρόπο, είναι από μόνη της αρκετά γλυκιά και είναι κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, τάρτες, τούρτες, κτλ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο πιο μεγάλα κάστανα χρησιμοποιήσουμε, τόσο ευκολότερο γίνεται το καθάρισμα, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βράσουν σωστά.

Αν τυχόν δείτε μετά το στράγγισμα τα  κάστανα να μην έχουν βράσει και τόσο πολύ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα εκτελέσετε τη συνταγή κανονικά (στον πολυκόφτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα) μόνο που θα βράσετε την κρέμα στο τέλος αντί για 15 λεπτά, περίπου μισή ώρα (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά).

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση