Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ν
26
2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Για τα κουρκουμπίνια


1 πακέτο φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα


σπορέλαιο για τηγάνισμα


Για το σιρόπι


1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μήλου από την προηγούμενη μέρα ή πολύ νωρίτερα γιατί το θέλουμε εντελώς κρύο.


Για τα κουρκουμπίνια δουλεύουμε ως εξής:

Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με βούτυρο ή σπορέλαιο και στην άκρη (2 εκ.) γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.

Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά γύρω-γύρω, που αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε - και πάλι -  με αλεύρι.

Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολλήσει καλά.



Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.

Βγαίνουν  5-6  "μπαστουνάκια".

Αφήνουμε τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω για 20 λεπτά, πρέπει να σταθεί το φύλλο και να κολλήσει.



Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκ. και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν. Όταν λέμε μέτρια φωτιά εννοούμε: για διαβάθμιση από το 0 έως το 3, θα τηγανίσουμε στο 2. Πρέπει να τηγανιστούν καλά γιατί διαφορετικά δεν θα ψηθεί καλά το φύλλο στο εσωτερικό και δεν θα είναι τραγανό.



Έχουμε κοντά μας το κρύο σιρόπι με ένα κουτάλι μέσα σ΄αυτό.

Από το τηγάνι μεταφέρουμε τα κουρκουμπίνια σε απορροφητικό χαρτί και κατευθείαν, όσο είναι ζεστά, στο κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα σερβιρίσματος.



Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση