ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
17
2011

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


5/8 φλ. τσ. γάλα
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλ. τσ. κακάο
2 πακέτα (450 γρ.) πτι-μπερ αλεσμένα πολύ καλά
125 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1 βανίλια
2-3 κομμάτια γλυκού πορτοκάλι ψιλοκομμένα
2-3 κομμάτια από γλυκό σύκο ή περγαμόντο ψιλοκομμένα
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ (ή λικέρ της αρεσκείας μας)

400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κ. σούπας αραβοσιτέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Προσωπικά αυτό το κάνω στο φούρνο μικροκυμμάτων. Γίνεται γρηγορότερα.

Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα πτι-μπερ. Πρέπει να μοιάζουν με τριμμένη φρυγανιά.

Και πάλι στον πολυκόφτη, αλέθουμε αλλά όχι τόσο πολύ, τα καρύδια.

 

 

Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα τα πτι-μπερ, τα καρύδια, το κακάο και την άχνη. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

 

 

΄Επειτα προσθέτουμε το κρύο  μείγμα γάλακτος-βουτύρου, το κονιάκ, τη βανίλια και τα κομματάκια του γλυκού. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε δύο κοντά μπαστούνια σαν σαλάμια.

 

 

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας διάφανη μεμβράνη και τυλίγουμε το καθένα χωριστά. Τα βάζουμε σε μικρό δίσκο ή πιατέλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσουν καλά.

 



Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το αραβοσιτέλαιο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στη δεύτερη περίπτωση θέλει προσοχή για να μη σβωλιάσει).

 

 

Ξετυλίγουμε και κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 


Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί  και με ένα πινέλο κάνουμε το εξής: αλείφουμε ένα σημείο του με κουβερτούρα, τοποθετούμε πάνω του μια φέτα και την  αλείφουμε ολόκληρη πάλι με την κουβερτούρα.

 

 

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με όλες τις φέτες που κόψαμε.

 

 

 

Δεν πρέπει ν΄αφήσουμε ακάλυπτα σημεία. Παλιότερα βουτούσα τις φέτες μέσα στην κουβερτούρα και τις τοποθετούσα στο χαρτί. Έτσι όμως ξόδευα περισσότερη κουβερτούρα απ΄όση έπρεπε.

Βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο να κρυώσουν. Αργότερα ή την επομένη, τυλίγουμε μια-μια τις καριόκες σε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου ολόκληρες ή μισές (είναι πιο εμφανίσιμες έτσι) και τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Με τη δοσολογία που δίνεται γίνονται
20-25 καριόκες.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Στη φωτογράφιση βλέπετε πως η ζύμη χωρίστηκε σε 2 ανόμοια κομμάτια, ένα μεγάλο κι ένα μικρότερο. Αυτό έγινε γιατί στα παιδιά αρέσουν περισσότερο τα μικρά καριοκάκια! Εσείς επιλέγετε...

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση