Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Α
02
2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό φράουλες (καθαρισμένες)
1 κιλό ζάχαρη
1  φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξυνό ή 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις ζυγίζουμε. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μας.




Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες μαζί με 1  φλ. τσ. νερό να βράσουν. Δεν θα χαμηλώσουμε τη φωτιά παρόλο που το μείγμα αφρίζει και φουσκώνει αρκετά.

 

 

Ανακατεύουμε συνεχώς.

Μετά από 2-3 λεπτά, θα προσθέσουμε και τη ζάχαρη χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα. Προσέχουμε, γιατί θ΄αφρίσει πολύ η μαρμελάδα.

 

 

 

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξυνό μόλις καταλαγιάσει το φούσκωμα. Ανακατεύουμε ασταμάτητα.

 

 

Συνολικά το βράσιμο θα κρατήσει γύρω στα 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα  κλείνουμε πολύ καλά και τ΄αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

Διατηρούνται εκτός ψυγείου ια μεγάλο διάστημα.

 

Η μαρμελάδα φράουλα με τον τρόπο αυτό γίνεται ευκολότατα, είναι πεντανόστιμη και βελούδινη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι προτιμότερο να φτιάχνεται με ώριμες φράουλες κατά τον Μάιο. Τότε είναι και πιο γλυκές, πιο οικονομικές και πολύ πιο αρωματικές.

 

 

 

 


 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση