ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
02
2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Απρίλιος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό φράουλες (καθαρισμένες)
1 κιλό ζάχαρη
1/2  φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξυνό ή 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις ζυγίζουμε. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μας.

 




Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες μαζί με μισό  φλ. τσ. νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, μείγμα αφρίζει και φουσκώνει αρκετά.

 

 

Ανακατεύουμε συνεχώς.

Μετά από 2-3 λεπτά, θα προσθέσουμε και τη ζάχαρη χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα. Προσέχουμε, γιατί θ΄αφρίσει πολύ η μαρμελάδα.

 

 

 

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξυνό (ή τον λεμονοχυμό) μόλις καταλαγιάσει το φούσκωμα. Ανακατεύουμε ασταμάτητα.

 

 

Συνολικά το βράσιμο θα κρατήσει γύρω στα 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα  κλείνουμε πολύ καλά και τ΄αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

Διατηρούνται εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα.

 

Η μαρμελάδα φράουλα με τον τρόπο αυτό γίνεται ευκολότατα, είναι πεντανόστιμη και βελούδινη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι προτιμότερο να φτιάχνεται με ώριμες φράουλες κατά τον Μάιο. Τότε είναι και πιο γλυκές, πιο οικονομικές και πολύ πιο αρωματικές.

 

 

 

 


 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση