Ενημέρωση
Loading
Α
27
2012

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιούνιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό βύσσινα καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια
1200 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. νερό
3 κ. της σούπας χυμός λεμονιού (ή 1 κ. γλ. κοφτό ξυνό)

 





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Πλένουμε πολύ καλά τα βύσσινα, κρατάμε μόνο τα γερά και τ΄αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.

 

Aφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα.

 

 

Καλύτερα να τα ζυγίσουμε πρώτα, για να ξέρουμε ακριβώς πόση ζάχαρη θα βάλουμε. Τα δικά μου βύσσινα είχαν 600 γρ. βάρος και γι΄αυτό πρόσθεσα 720 γρ. περίπου ζάχαρης.

 

 

Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.

 

 

 

 

 

 

Τ΄ αφήνουμε έτσι να σταθούν στο ψυγείο για μία νύχτα κι έπειτα  προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (να πέφτει σε κόμπους από το κουτάλι). Θα χρειαστούν συνολικά 25-30 λεπτά βρασίματος.

 

 

 



Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.  Μετά από 1-2 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Το τοποθετούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα όπως είναι ζεστό, τα κλείνουμε καλά, τ΄αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια τα φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Καλό είναι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, να φοράμε γάντια λάτεξ όταν αφαιρούμε τα κουκούτσια, για να προστατέψουμε τα χέρια μας και να μην απορροφήσουν χρώμα.


Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια στο βράσιμο του γλυκού για να δώσουμε περισσότερο άρωμα, αν και έχουν αρκετό από μόνα τους τα βύσσινα.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση