ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
03
2011

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Ιούλιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 φακελάκι έτοιμη φυτική σαντιγύ στιγμής σε σκόνη (garni)

1 φλ. τσαγιού γάλα κρύο

1 βανίλια

1 ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο

κρύο νερό ψυγείου ίσο με το κουτί του ζαχαρούχου

 

Γίνονται περίπου 2 λίτρα παγωτό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε βαθύ μπολ αδειάζουμε το φακελάκι με τη σαντιγύ και προσθέτουμε το γάλα κρύο απ΄το ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά στην πιο δυνατή ταχύτητα.

 



Τώρα θα προσθέσουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο και το κρύο νερό αφού το μετρήσουμε με το κουτί του ζαχαρούχου γάλακτος.

 

 

Χτυπάμε πάλι στο μίξερ για 10 λεπτά στην πιο δυνατή ταχύτητα. Το παγωτό μας θα έχει αποκτήσει μια παχύρευστη όψη.

 



Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ με καπάκι,  χωρίς όμως να το γεμίσουμε μέχρι πάνω και το βάζουμε στον καταψύκτη για 24 ώρες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε 2 μπολ του ενός λίτρου παρά 1 μπολ 2λιτρο. Αυτό θα μας βοηθήσει στο σερβίρισμα γιατί έτσι θα ξεπαγώνει πιο εύκολα,  αφού θα περιέχει μικρότερη ποσότητα παγωτού.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλουμε να δώσουμε στο παγωτό μας πιο βελούδινη αίσθηση μπορούμε να χτυπήσουμε τη σαντιγύ με 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική αντί για σκέτο γάλα.

 

Επίσης, όταν το παγωτό αρχίζει να πήζει,  μπορούμε να του προσθέσουμε λίγο σιρόπι από γλυκό βύσσινο ή σιρόπι σοκολάτας, να το ανακατέψουμε για πολύ λίγο ώστε να σχηματίσει σπείρες (κύκλους) και να συνεχίσουμε το πάγωμα στον καταψύκτη. Έτσι το παγωτό βανίλια αποκτά υπέροχη εμφάνιση και γεύση!

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση