Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ο
03
2011

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΡΑΣΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μικρό κουνουπίδι
αλάτι
ο χυμός από 1+1 μέτρια λεμόνια
εκλεκτό ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφαιρούμε τα περιττά εξωτερικά πράσινα φύλλα και πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι μας.

 

Σε κατάλληλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό ενός λεμονιού.

 

Προσθέτουμε το κουνουπίδι ολόκληρο με το κοτσάνι του προς στον πάτο της κατσαρόλας (βλ. φωτό) ή εναλλακτικά, μπορούμε να το χωρίσουμε σε φουντίτσες.

 

 

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός,  ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας. Πρέπει να προσέξουμε να μην παραβράσει, αλλά μόνο να μαλακώσει, τόσο όσο χρειάζεται για να τρώγεται εύκολα.

Με τη βοήθεια δυο ξύλινων κουταλιών το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέσα σε τρυπητό μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 

 

 

Τότε θα είναι έτοιμο για χρήση. Μπορούμε είτε να φτιάξουμε αμέσως τη σαλάτα μας, είτε να το φυλάξουμε σκεπασμένο στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε όταν θελήσουμε να σερβίρουμε.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

 

Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το χωρίζουμε σε όμορφες φουντίτσες. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε καλό ελαιόλαδο. Δεν ανακατεύουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βάζοντας το χυμό λεμονιού στο αλατισμένο νερό της κατσαρόλας, πετυχαίνουμε να διατηρήσει το κουνουπίδι το χρώμα του και να μη μαυρίσει στο βράσιμο.

 

Εάν έχουμε χωρίσει το κουνουπίδι εξαρχής σε φούντες, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος βρασίματος (10-15 λεπτά).

 

Συνταγή με βραστό κουνουπίδι : ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

 

 


 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση