ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
05
2011

ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Οκτώβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά ( gooda, edam, emendal κλπ. )
1 ασπράδι αβγού
λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα και λίγο για τα χέρια μας


 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χρησιμοποιώ συνήθως περισσεύματα τυριών και έτσι κάθε φορά πετυχαίνω και διαφορετική γεύση. Βάζουμε λοιπόν τα τριμμένα τυριά μας σ΄ένα βαθύ μπωλ και προσθέτουμε το ασπράδι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά έτσι ώστε ν΄αναμιχθούν καλά τα υλικά σε μια σφικτή ζύμη.


Λαδώνοντας κάθε τόσο τα χέρια μας πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού ή εναλλακτικά κυλινδράκια.

 

 

Σ΄αυτό το σημείο μπορούμε να φυλάξουμε το μπώλ με τις κροκέτες στο ψυγείο και να τις τηγανίσουμε σε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα.


Για να τις τηγανίσουμε, βάζουμε το λάδι μας σε μικρή κατσαρόλα να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μερικές κροκέτες μέσα μία - μία και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντας πλευρά κάθε τόσο έτσι ώστε να μην καούν από τη μια και μείνουν ωμές από την άλλη.

 

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τις επόμενες. Συνεχίζουμε κατα τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.


Το μυστικό σ΄αυτή τη συνταγή είναι ο έλεγχος της φωτιάς.Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατή ούτε πολύ χαμηλή. Γι αυτό και αυξομειώνουμε την έντασή της.

Οι κασεροκροκέτες είναι καταπληκτικός μεζές και συνοδεύουν τέλεια μια παγωμένη μπύρα.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 14
ΧείριστοΆριστο