ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
07
2011

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΛΕ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο φρυγανιές, σπιτικιές ή του εμπορίου
1 συσκευασία κάστερ πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 συσκευασία  ( 2 φάκελοι ) ζελέ της προτίμησής μας
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή ανανάς (ή ανάμεικτα φρουτάκια)

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το  κρύο γάλα σε κατσαρόλα  και προσθέτουμε την κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί τελείως η κρέμα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να βράσει. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα  από την εστία. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για  λίγο ακόμη.

 



Σε ένα ταψί 35 Χ 25 εκ. στρώνουμε τις  φρυγανιές έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος του ταψιού.

 

Τις ραντίζουμε με το σιρόπι της κομπόστας.

 

 

Αδειάζουμε από πάνω τους την κρέμα που ετοιμάσαμε και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

 


 

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να παγώσει η κρέμα.


Όταν είναι μισοπαγωμένη μπίγουμε μέσα της εδώ κι εκεί  τα ροδάκινα κομμένα σε φέτες.

 



Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.

 

 

Αν είναι ζεστό, θα το βάλουμε πρώτα μόνο του στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ, μόνο για να κρυώσει. Αν πέσει καυτό πάνω στην κρέμα θα την διαλύσει και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου. Πρέπει η κρέμα να αποτελεί ένα συμπαγές στρώμα που να μην αφήνει να περάσει καθόλου το υγρό ζελέ γύρω και μέσα από αυτό.


Όταν η κρέμα έχει στερεοποιηθεί τελείως, ρίχνουμε στο ταψί το ζελέ σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

 


 

Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο. Χρειάζονται περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Καλύτερα να σταθεί μια ολόκληρη νύχτα.

Σερβίρουμε κόβοντάς το σε τετράγωνα κομμάτια. Αποτελεί ένα πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε το ζελέ πιο γλυκό, προσθέστε του 1-2 κουταλιές ζάχαρη.

 

Το γλυκό αυτό μπορεί να φτιαχτεί εναλλακτικά και εξίσου ικανοποιητικά με μια βολική κρέμα ζαχαροπλαστικής ( κανονική ή εύκολη με κορν φλάουρ). Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι να γίνει η κρέμα μας αρκετά σφικτή ώστε όταν κρυώσε,ι να αποτελεί ένα αδιαπέραστο στρώμα.

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση