ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 πακέτο κανελόνια (24 τεμάχια) που ΔΕΝ χρειάζονται προβράσιμο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος)
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
2 φλ. τσ. φρέσκος τοματοχυμός
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1/4 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 40 τεμάχια περίπου)
1 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
ο χυμός μισού πορτοκαλιού
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
1 βανίλια
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. του καφέ γάλα
1 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1/3 φλ. τσ. τρούφα σοκολάτας
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
ΕΛΙΟΨΩΜΑ..... ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ!
Η καλή μου φίλη κα Φρειδερίκη Καλαθάκη από τη Δράμα (Κρητικιά στην καταγωγή....) μάς στέλνει μια πεντανόστιμη λιχουδιά και την ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Πάμε να τη φτιάξουμε:
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. νερό
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ρίγανη
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες, όσες θέλουμε (1 - 1 1/2 φλ. τσ.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει η ζύμη
Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη
1 βανίλια
5 κ. σούπας κακάο ρόφημα σε σκόνη (περιέχει ζάχαρη)
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
τα 2/3 από ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ (όποιο έχουμε)
3-4 φρέσκιες και αρκετά ώριμες φράουλες ψιλοκομμένες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
τρούφα ή νυφάδες σοκολάτας και μερικά κερασάκια από γλυκό του κουταλιού
ΤΑΡΑΜΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (γιΑ 20-25 τεμάχια)
1 1/2 φλ. τσ. νερό πολύ ζεστό (όχι καυτό)
1 φακελάκι έτοιμος πουρές πατάτας σε σκόνη (125 γρ.)
3 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. σούπας γεμάτες ταραμοσαλάτα
1 κ. σούπας ρίγανη ή φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι
τρίμμα φρυγανιάς, όσο πάρει η ζύμη
ελιές καλαμών σε ροδέλες για την επικάλυψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο