ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
250 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον ρεντέ
1 σκ. σκόρδου τριμμένη στον ρεντέ
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
αρκετό πιπέρι (πρέπει να είναι πικάντικη η ζύμη)
1 μεγάλο αβγό (ή 2 μικρά)
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
60 γρ. κακάο σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
50γρ. μαργαρίνη
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 αβγά
2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml νερό
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα φαγητού
5 κ. γλ. κακάο σκόνη
1 βανίλια
3 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. καφές στιγμής (νες καφέ)
150 γρ. κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε αλατισμένο νερό, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 στρόγγυλες φέτες γαλοπούλα καπνιστή (ή μπέικον)
1 φλ. τσ. διάφορα τυριά τριμμένα
1/2 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτά κομμάτια (σαν σπιρτόξυλα)
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτά κομμάτια (σαν σπιρτόξυλα)
λίγο αλάτι
πιπέρι όσο μας αρέσει
λίγο λιωμένο βούτυρο για το ταψί
λίγη σάλτσα πάπρικα για τη σφολιάτα
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Φούρνος προθερμασμένος στους 190οC
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 αβγό
2 κ. σούπας κορν φλάουρ ή νισεστές
1 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό
λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνι
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 τεμάχια)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
8 κ. σούπας σάλτσα πάπρικα
8 φέτες gooda ή edam, διπλωμένες στη μέση (ή ανάλογη ποσότητα από άλλο τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί)
16 λεπτά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο