ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4-6 άτομα)
1 χταπόδι γύρω στο κιλό
λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 25 τέμαχια)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί η ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
25 μικρά λουκούμια (αν είναι μεγάλα, τα χωρίζουμε σε μικρότερα μέρη)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
λίγη ζάχαρη άχνη
Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
Ψήσιμο 35-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
450 γρ. μουσκεμένη και στιμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
250 γρ. καρύδια
7-8 σκελίδες σκόρδου (1 μικρό κεφάλι)
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. τσ. νερό
2 κ. σούπας ξύδι
αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 δόση ζύμη για ψωμί
200 γρ. ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
5-6 ελιές Καλαμών σε λεπτά φετάκια (προαιρετικές)
2 κ. σούπας ρίγανη
ketchup
μουστάρδα
λίγο βούτυρο για τη γάστρα
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 χωριάτικο καρβέλι
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
1 μακριά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ. σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη ντομάτα (ή 2 μικρές),κομμένη σε λεπτές φέτες
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 πράσινες ελιές σε λεπτά φετάκια
4-5 μαύρες ελιές σε λεπτά φετάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο θυμάρι ή δυόσμος
Φούρνος προθερμασμένος στους 220οC
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Περισσότερα Άρθρα...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο