Ενημέρωση
Loading
Μ
07
2013

ΠΙΠΕΡΑΝΤ (ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2024)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κ. σούπας βούτυρο ή λάδι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μακριές πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
4-5 ώριμες και σφικτές ντομάτες
αλάτι
πιπέρι όσο θέλουμε
λίγη ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε φετάκια.

 

 

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή γουόκ το βούτυρο και σωτάρουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τις λωρίδες από τις πιπεριές.

 


Όταν μαραθούν, θα προσθέσουμε τα φετάκια ντομάτας, θα ρίξουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και θ΄αφήσουμε την "πιπεράντ" να μαγειρευτεί σε πολύ σιγανή φωτιά για μία ώρα περίπου ή μέχρι να σωθούν εντελώς τα υγρά της.

 

 

 

Με την "πιπεράντ" συνοδεύουμε ωραιότατα αβγά τηγανητά ή ομελέτα καθώς και πιλάφι ή ζυμαρικά.  Πρέπει να τη φτιάξουμε λίγο πικάντικη για να τονώσουμε τη γεύση της ακόμη περισσότερο.

Τη σερβίρουμε επίσης με ψητό κρέας ή ψάρι καθώς και συκωτάκια τηγανητά.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες, αρκεί να τις βυθίσουμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αφού πρώτα αφαιρέσουμε με κοφτερό μαχαιράκι το κοτσανάκι τους. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης και τις αφήνουμε σε τρυπητό. Η φλούδα τους βγαίνει σχεδόν αμέσως.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο