Ενημέρωση
Loading
Ι
10
2015

ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2024)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 190ο-200οC, ανάλογα με το φούρνο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί διαστάσεων 30 Χ 35 εκ. περίπου.

Πάνω στον πάγκο εγασίας απλώνουμε ένα φύλλο και με το πινέλο κουζίνας αφήνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο σε διάφορα σημεία, δεν αλείφουμε όλο το φύλλο.

Το σουρώνουμε (σαν πλισέ)  από τη μακριά πλευρά του και ή το βάζουμε έτσι στο ταψί μας ή το τυλίγουμε πρώτα σε σπείρα και μετά το τοποθετούμε στο ταψί μας. Στην φωτογραφία θα δείτε πως  προτίμησα μια τρίτη επιλογή: το τύλιξα σε ρολάκι και μετά σε σπείρα.

Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο μας ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Το ζητούμενο είναι να καλύψουμε όλο το ταψί, γι΄αυτό και όπου χρειαστεί, χαλαρώνουμε ή σφίγγουμε το τύλιγμα.

Ψήνουμε στην χαμηλή θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω για μισή ώρα. Το φύλλο θα πρέπει να έχει αρχίσει να ροδίζει και να έχει διαφάνεια.

Στο μεταξύ, σε βαθύ μπωλ αραιώνουμε το ζαχαρούχο με νερό βρύσης, σε αναλογία 1:2, δηλαδή σε ένα κουτί γάλα θα προσθέσουμε 2 κουτιά νερό. Ανακατεύοντας θα πάρουμε ένα γλυκό γάλα το οποίο θα αντικαταστήσει την κανονική κρέμα μιας μπουγάτσας.

Μετά το μισάωρο λοιπόν, βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το γάλα που ετοιμάσαμε (δεν χρειάζεται ν΄ανησυχούμε - θα περάσει σε όλα τα φύλλα).

Ξαναβάζουμε το ταψί στην ίδια σκάλα του φούρνου και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 15 λεπτά ακόμη. Δεν θα πρέπει να έχει μείνει καθόλου γάλα στο ταψί, αλλά να έχει απορροφηθεί όλο από τα φύλλα.

 

 



Τοποθετούμε τώρα την μπουγάτσα πάνω σε σχάρα, κόβουμε τετράγωνες μερίδες και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 



Γίνεται τόσο μαλακή από κάτω που δίνει την εντύπωση πως έχει γέμιση, αλλά παραμένει πολύ τραγανή στην επιφάνεια, κι έτσι πρέπει να είναι!

Αυτή η ψευτομπουγάτσα που χρειάζεται μονάχα 3 υλικά, γίνεται ανάρπαστη! Δοκιμάστε τη, δεν θα χάσετε!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αυτό που πρέπει μόνο να προσέξουμε είναι το σωστό ψήσιμο των φύλλων και στη συνέχεια το πόσο θα απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

 

Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το αραιωμένο ζαχαρούχο με 1 λίτρο φρέσκο γάλα, στο οποίο όμως θα προσθέσουμε όση ζάχαρη θέλουμε και οπωσδήποτε 2 βανίλιες (αυτές θα αναπληρώσουν το άρωμα του ζαχαρούχου).


Για περισσότερο άρωμα, προσθέστε 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο