Ενημέρωση
Loading
Α
05
2011

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Νοέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλο αγγούρι
2-3 σκελ. σκόρδου 
1 κ.σούπας άνιθος ψιλοκομμένος (προαιρετικό)
2/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 κ. σούπας ξύδι


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το αγγούρι και με το μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες του. Το τρίβουμε στο χοντρό μέρος του ρεντέ και το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του .


Καθαρίζουμε  και ψιλοκόβουμε το σκόρδο ( αν θέλουμε το τρίβουμε κι αυτό στον ρεντέ).


Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και το τριμμένο αγγούρι αφού το στίψουμε ελαφρά στα χέρια μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε το τζατζίκι σε δοχείο με καπάκι.

 

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για 4 ώρες έτσι ώστε να ενωθούν οι γεύσεις  όλων των συστατικών.


Σερβίρουμε το τζατζίκι σε μικρή μακρόστενη πιατέλα βάζοντας από πάνω μια ελιά καλαμών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πριν το σερβίρισμα πάντα ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι όλο το τζατζίκι στο δοχείο μας, γιατί το γιαούρτι και το αγγούρι βγάζουν υγρασία.

 

Σε πολλούς δεν αρέσει η γεύση του άνιθου στο τζατζίκι κι έτσι τον αποφεύγουν. Στην Τουρκία πάλι, χρησιμοποιούν δυόσμο αντί για άνιθο.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο