Ενημέρωση
Loading
Ν
02
2011

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο (μαργαρίνη)
1 1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο σηκώσει η ζύμη (τουλάχιστον 4 φλ. τσ.)
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 ασπράδι αβγού για το άλειμμα

26 -30 μικρά λουκανικάκια κοκτέιλ

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο μαζί με το γιαούρτι. Μετά προσθέτουμε 1 φλ. τσ. αλεύρι, το κεφαλοτύρι και το αλάτι.

 

 

Δεν σταματάμε το χτύπημα καθόλου, προσθέτουμε ακόμη 1 φλ. τσ. αλεύρι. Αφού ενωθεί με το μείγμα, αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα  με το χέρι.

 

 

Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι.

 

 

Στρώνουμε λαδόκολλα στη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.

Παίρνουμε στο χέρι ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε φυλλαράκι και βάζουμε στο κέντρο του ένα λουκανικάκι.

 

 

Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σουτζουκάκι με το λουκάνικο κλεισμένο καλά μέσα της.

 


 

Τοποθετούμε το λουκανικοπιτάκι στη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε με το επόμενο, κατά τον ίδιο τρόπο και το βάζουμε κι αυτό στο ταψί σε μικρή απόσταση από το προηγούμενο. Θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Έτσι δουλεύουμε, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.

 

 


 

Αραιώνουμε το ασπράδι με λίγο νερό και με το πινέλο αλείφουμε τα λουκανικοπιτάκια ένα-ένα.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ζαμπονοπιτάκια, τυροπιτάκια, κτλ.  Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι, αν δεν βάλουμε κεφαλοτύρι στη ζύμη αλλά κάποιο άλλο μαλακό τυρί όχι τόσο αλμυρό, θα χρειαστεί ν΄αυξήσουμε το αλάτι της ζύμης.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο