Μ
05
2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάιος 2019)
Εκτύπωση

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 πακέτα πτι-μπερ (απλά ή με σοκολάτα)
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
400 γρ. φράουλες
σιρόπι σοκολάτας για παγωτά (προαιρετικό)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

500 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική (περιέχει ζάχαρη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσ. γεμάτο στραγγιστό γιαούρτι
1 βανίλια

Σαν φυστίκ ή τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο με το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ  την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουμε μια σφικτή σαντιγύ.

3. Ενώνουμε τη σαντιγύ με το μείγμα του ζαχαρούχου και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια νέα αφράτη και ομοιογενή κρέμα.  Τοποθετούμε  στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.

4. Σε ένα πλατύ μπολάκι ενώνουμε το γάλα με το κονιάκ.


5. Παίρνουμε ένα ταψί 35 Χ 25 εκ. περίπου και το καλύπτουμε με τα μισά πτι-μπερ βουτυγμένα για λίγο στο κρύο μείγμα του γάλακτος.

6. Πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσανάκι, στραγγίζουμε  και κόβουμε τις φράουλες στη μέση.

7. Δημιουργούμε μια στρώση από φράουλες πάνω στα υγρά πτι-μπερ.

8. Καλύπτουμε τις φράουλες με τη μισή από την κρέμα που φτιάξαμε.

9. Με τα υπόλοιπα πτι-μπερ, βουτώντας στο γάλα, κάνουμε μια δεύτερη στρώση. Ραντίζουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.

10. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα και χαράζουμε ελαφρά με τα δόντια ενός πιρουνιού.

11. Πασπαλίζουμε με ψιλοαλεσμένα φυστίκια Αιγίνης ή τρούφα σακολάτας.

12. Τποποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα για να πάρει το γλυκό τη σωστή θερμοκρασία και να σφίξει.


Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.