Α
22
2018

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Απρίλιος 2018)
Εκτύπωση

 

Η δοσολογία αναφέρεται σε παγωτομηχανή χωριτικότητας 1.5 λίτρων.

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. κρύο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

3 κ. σούπας κακάο σκόνη

 

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη με μαχαίρι (στο χέρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βασική προϋπόθεση: ο κάδος της παγωτομηχανής να έχει μείνει στον καταψύκτη για 24 ώρες.

 

Δεν συνιστάται να χρησιμοποιούμε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

 

Θα χρειαστούμε ένα πολυμίξερ ή μπλέντερ για την αρχική ανάμειξη των υλικών, που είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά για να πάρουμε ένα λείο και παχύρευστο μείγμα.

 

Τοποθετούμε λοιπόν όλα τα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, μέσα στο πολυμίξερ και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει το μείγμα την επιθυμητή μορφή.

 

Θέτουμε την παγωτομηχανή σε λειτουργία και με προσοχή αρχίζουμε να ρίχνουμε την πηχτή κρέμα μέσα σ΄αυτή.

 

Σε 25-30 λεπτά το παγωτό θα είναι έτοιμο.

 

Μετά τα 20 λεπτά ανακατέματος θα προσθέσουμε σιγά-σιγά και τα τρίμματα της κουβερτούρας.

 

Μεταφέρουμε με τη βοήθεια πλαστικής σπάτουλας το μαλακό παγωτό σοκολάτα σε πλαστικό δοχείο με καλό κλείσιμο και τοποθετούμε στον καταψύκτη τουλάχιστον για 3 ώρες.

 

Πριν το σερβίρισμα, καλό είναι να μείνει για 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου για να μπορούμε να το κόψουμε με ευκολία.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο τρόπος λειτουργίας της παγωτομηχανής είναι τέτοιος που μας δίνει ένα παγωτό με μαλακή, βελούδινη υφή χωρίς καθόλου "κρυσταλλάκια" στο εσωτερικό του.

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.