ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
23
2019

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΣΕ 20΄ - ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Ιούνιος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό (καθαρισμένα) ώριμα και γερά βερύκοκα
1 κιλό ζάχαρη

1 βανίλια
ο χυμός ενός μικρού λεμονιού

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τα βερύκοκα, τα σκίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Τα ζυγίζουμε, πρέπει να έχουμε 1 κιλό περίπου.

2. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ.

3. Βάζουμε τον πολτό σε βαθιά κατσαρολίτσα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τις πρώτες φουσκάλες. Προσοχή στο πιτσίλισμα...

4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε σ΄ενα πιατάκι αν έιναι έτοιμη η μαρμελάδα μας, ρίχνοντας μερικές σταγόνες ( δεν πρέπει να απλώσουν αλλά να μείνουν στη θέση τους).

 

 

 

5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας που και που.

6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

 

 

Κλείνουμε πολύ καλά με καινούρια καπάκια κι αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Κάποια στιγμή θ΄ακουστεί ένα "κλικ". τότε θα έχουν σφραγίσει...

 

 

7. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για να διατηρηθούν πολύ καιρό.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Μέσα σε 20 λεπτά περίπου παίρνουμε υπέροχη, ευωδιαστή μαρμελάδα με τόσο όμορφο πορτοκαλένιο χρώμα! Είναι πειρασμός για μικρούς και μεγάλους!

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ